Máslovník – shea tree

Máslovník naleznete v západní Africe.
Bambucké máslo neboli máslo Karité užívala pro rozjasnění tváře i královna Kleopatra. Od pradávna se používalo jako balsám na menší popáleniny, při bolestech svalů a revmatických obtížích a jako ochrana před slunečním zářením.
Zobrazen: 339x   příspěvků: 0   6. 1. 2009

Máslovník – jak se získává

Surovina zvaná máslovník se získává z afrického stromu shea tree. Plody máslovníku jsou velké asi jako švestky a obsahují ořech, který se suší a otevírá, abys se z něj získalo jádro. Tato jádra se drtí, dokud se z nich nezíská krémový olej zvaný bambucké máslo.

Historie máslovníku

Bambucké máslo neboli máslo Karité užívala pro rozjasnění tváře i královna Kleopatra. Od pradávna se používalo jako balsám na menší popáleniny, při bolestech svalů a revmatických obtížích a jako ochrana před slunečním zářením.

Máslovník a jeho léčebné účinky

Máslovník obsahuje vitamin A, D, E, F a ochraňuje pokožku před škodlivými vlivy životního prostředí. Díky obsahu kyseliny skořicové je účinný při hojení kožních potíží, zejména těchto:

  • rány, jizvy a odřeniny
  • ekzém
  • lupénka
  • spáleniny
  • opruzeniny
  • strie
  • suchá a popraskaná kůže

Kosmetika a máslovník

Bambucké máslo je součástí různých mastí a kosmetických přípravků.


 
diskuzní
fórum
Celkem je vloženo 0 příspěvků.
Nevložen dosud žádný diskusní příspěvek.

 Poslední aktuality